yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Aksi takdirde işçiliklevini adına getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir hava oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçer nelere uyanıklık edilmeli?;

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdemoğlu tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar hariçya doğruca ve kolayca açılabilen yapıya sahiptir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür bapların en oylumlu üstünlükı esrar sızdırmaması ve belirli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda bölümler arası yangın geçişini mukannen bir çağ aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayıcı baplardır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu vaziyet yangın merdiveni imalatı midein müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rikkatli gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçün olmadığı sinein sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara icat etmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu Yangın çıkış kapısı istanbul baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page